علل چسبیدن و جدا نشدن کودکان

ساخت وبلاگ

چسبیدن کودک به پدر یا مادر

چسبیدن کودک :

نوزادان ، معمولا به کسی که از او نگهداری میکند نگاه می کنند و لبخند می زنند که در بیشتر مواقع مادر است . آنها در چهار-پنج ماهگی ، بین صورت والدین و اطرافیان فرق می گذارند و وقتی از او جدا می شوید ناراحت نمی شوند . در هشت ماهگی بیشتر توجه می کنند که چه کسی در کنارش نیست و اشخاصی که مواظبش هستند را می شناسند .

متخصصان روانشناسی و مشاوران کودک ، این زمان را نقطه آغاز مرحله ی می دانند که کودک در والدین خود ، امنیت را جستجو می کند .

احساس خطر در آنها طبیعی است و بتدریج در سالهای بعد که شناختش از خودش کامل شد کاهش می یابد ؛ اما برخی کودکان جدا شدن از والدین خود را دشوار می پندارند . این کودکان حتی زمانی که یک غریبه در اطراف نیست ، ممکن است محکم شما را بگیرند و همراه شما باشند و اگر احساس جدایی بکنند از بازی با کودکان دیگر خودداری می کنند وگریه می کنند و به شما می چسبند ؛ که در این دوره باید محبت کنید و اعصبانی نشوید چراکه همیشه جدا نشدن کودک فقط بخاطر ندیدن شما نیست بلکه آنها سعی در کنترل شما را دارند .

چسبیدن و جدا نشدن کودکان علل متفاوتی دارد از جمله :

کودکان به دلیل روحیه حساس مشکلات کوچک شما ؛ برای آنها مشکل بزرگ است و دچار اضطراب و استرس می شوند . همچنین تغییراتی که در خانواده به وجود می آید و در روزمره کودک تغییر ایجاد می کند مثل : تولد خواهر یا برادر دیگر ، اسباب کشی ، طلاق والدین ، بیماری ، سفر ، تجارب تکان دهنده ممکن است در کودک ایجاد احساس ناامنی کند و نتواند از والدین خود جدا شود .

نداشتن احساس امنیت یا کمبود توجه به کودک ، عامل دیگر است و نیز کودک با دیدن افراد غریبه مضطرب می شود یا والدین ناخواسته اضطراب می دهند که کودک ناتوانی در جدایی از والدین پیدا می کند و دیگر اینکه خستگی ، بیماری و احساس ناامنی از علل دیگر است .

با کودکی می چسبد و از پدر و مادر جدا نمی شوند چه باید کرد ؟

در وهله ی اول احساس استقلال را در او تقویت کنید و مکانی را به او اختصاص دهید تا برای او باشد و اجازه دهید کودک جستجو کند ولی نگذارید بیش از یک دقیقه کنارتان نباشد و زمانی که به شما بازگشت خوشحالی خود را ابراز کنید .

او را برای جدا شدن آماده کنید باید بدانند ، با اینکه شما او را ترک می کنید ، برمی گردید .

کسی را داشته باشید که کودک در نزد او نگهداری شود و اگر گریه کرد احساس گناه نکنید و سعی کنید به او جداشدن را بیاموزید  .

بهترین زمان ترک کودک زمانی است که سرگرم است . به او بگویید کجا می روید و چه موقع برمی گردید و هیچگاه بدون گفتن خداحافظی ، او را ترک نکنید . او را با موقعیت و مکان جدید آماده کنید . بگذارید کودک دوست پیدا کند و وقتی کودک ناراحتی کرد به او بگویید می دونم که ناراحتی ولی مطمئنم که بهت خوش می گذره و تا سرگرم بشی زود برمی گردم ."

همه کار او را انجام ندهید و اجازه دهید که از خودش مواظبت کند همچنین می توانید زمانی که می خواهید بروید به او جایزه بدهید .

باتوجه به دیدگاه های بسیاری از روانشناسان کودک ، بطور معمول کودکانی که از بدو تولد دور و برشان شلوغه ، احساس عدم وابستگی در آنها رشد کرده و کمتر از جداشدن ، می ترسند .

طبق مطالب فوق اگر در کودک خود این رفتار را بیش از 6 ماه مشاهده کردید لازم است به یک متخصص روانشناسی یا مشاوران کودک مراجعه کنید و در شرایطی که قادر به مراجعه حضوری نبودید می توانید با مرکز مشاوران تلفنی و آنلاین تماس بگیرید و با آنها مشورت کنید .

مشاوران هیروو...
ما را در سایت مشاوران هیروو دنبال می کنید

برچسب : چسبیدن کودک, چسبیدن و جدا نشدن کودکان, چسبیدن کودک به پدر یا مادر, مرکز مشاوران تلفنی و آنلاین, متخصص روانشناسی, مشاوران کودک, اضطراب و استرس, نویسنده : هیروو heiroo بازدید : 310 تاريخ : 4 آذر 1396 ساعت: 18:57